Classis Trygg 50

Momenta har aktivt arbetat för barns säkerhet sedan 1994. Reflexer, cykelhjälmar och trafikvästar är några av de produkter som förhindrat tillbud med barn i trafiken, men vi erbjuder även en extra trygghet för barnen under skoltid. Trygghetssystemet “Classis Trygg 50” är ett system som minskar risken att ett barn försvinner från skolans område. Det är uppbyggt av två delar, FlexMon och FlexTag. FlexMon, vilken är hjärnan i systemet kan hantera upp till 50 FlexTags samtidigt. Om något barn mot förmodan försvinner så kan fler än en FlexMon söka efter den förlorade FlexTagen för att snabbt se vart barnet tagit vägen. Våra trafikvästar är utvecklade med en ficka för att förvara taggen samt fållor för antennerna. Läs mer ingående om delarna nedan. 

FlexMon

FlexMon är den del i systemet som läraren får larm genom när ett barn kommer utanför ett specifikt område. Den har ett uppladdningsbart Ni-Mh batteri och laddare följer med i paketet, men batteriet räcker mer än en vecka vid normal användning. Det finns möjlighet att namnge upp till 50 taggar för att förenkla användandet i drift.

I FlexMon finns även en elektronisk kompass. En liten detalj men nog så viktig för att kunna meddela sin position.

FlexTag

FlexTag opererar med radio på frekvensen 433,25 Mhz. Den skickar en signal till FlexMon under monitorering som kvitteras och på så sätt håller FlexMon koll på upp till 50 FlexTag kontinuerligt. Batteriet i FlexTag är ett standardbatteri och är enkelt att byta. Ett batteri räcker för ca ett års normal användning. 

FlexTag monteras lätt i den medföljande trafikvästen. En ficka för modulen finns insydd i västen med sex stycken fållor där man monterar antennerna. Enda gången man behöver ta loss denna är vid tvätt och byte av batteri.

FlexTag är tålig och byggd för att klara slag och fukt. Även om barnet leker i vatten ska FlexTag klara påfrestningarna.