Våra kampanjer 2018-02-14T14:07:27+00:00

Momentas historia

Företaget Momenta AB grundades 1987 och har sedan 1994 arbetat med trafiksäkerhetskampanjer. Det började med att vi distribuerade enbart reflexer till lågstadiebarn runt om i landet, men under årens lopp har vi arbetat fram ett eget sortiment av blandade trafiksäkerhetsprodukter som delas ut till skol- och förskolebarn i åldrarna 2-12 år. Läs mer om vårt sortiment under “Produkter” i menyn.

Flexberts Trafiksäkerhetskampanj

Kampanjen pågår över hela Sverige men genomförs lokalt i respektive kommun. Genom ett godkännande från kommun- eller skolledning om att vi får dela ut via skolorna genomför vi kampanjen två gånger per år.

När kampanjen startas tar våra säljare kontakt med näringslivet via telefon och erbjuder företag och föreningar att marknadsföra sig i samband med utdelningen av trafiksäkerhetsprodukter till barnen i deras kommun.

Med varje produkt följer vår tidning Flexpressen med ett insticksblad där medverkande företag och föreningar syns med sitt namn, webbadress och logga för att föräldrarna ska få reda på vilka som vill göra deras barn säkra i trafiken. Det skapar en igenkänning och ett mervärde att synas med sin verksamhet på detta sätt.

När säljarna ringt igenom kommunen tar vår skol koordination kontakt med skolorna för att uppdatera antal barn, lägga in önskemål om produkt, beställa varor och sedan sammanställa för leverans tillsammans med tillhörande tidning och insticksblad.

Produkterna delas ut via skolorna för att pedagogerna i samband med det ska kunna utbilda barnen om vikten av att synas i trafiken, men produkterna blir barnens egendom som de får ta med sig hem för användning.

Momentas mål

Momenta vill arbeta med starka idéer som är samhället till nytta. Tack vare näringslivets gedigna intresse av marknadsföringen i våra kampanjer och för trafiksäkerhetens skull, delar vi årligen ut över 500 000 trafiksäkerhetsprodukter. Vi arbetar ständigt mot målet att 1 miljon barn ska få en produkt från oss varje år. Var med du också och höj säkerheten för våra minsta trafikanter – för våra barns skull.

Organisationen

Huvudkontoret ligger i Bergeforsen och här sköter vi all administration. Leveranser av trafiksäkerhetsprodukter och arbetet med tidningen Flexpressen är bara två av våra uppgifter. Försäljningskontor finns i Sörberge och Tibro men majoriteten av våra säljare arbetar hemifrån.